Cinsel Terapi

antalya kadın doğum uzmanı

Vajinismus Tedavisi
Tedavi kişiden kişiye farklılık gösterir.
Ilk olması gereken kişinin iyileşme arzusu ve gizlemeden herşeyi açıkça anlatabileceği,güvenebileceği terapisti bulmasıdır.
Cinsel terapi,duygusal ve fiziksel birtakımteknikleri içerir.
Ilk muayenede hastanın öyküsü dikkatlice dinlenir.birtakım cinsel fonksiyon ölçme testleri ile vajinismus sebebi olabilecek psikolojik bulgular elde edilmeye çalışılır,Karşılıklı güven duygusu geliştirilir.
Ikinci adım jinekolojik muayenedir.
Jinekolojik muayene:Asla ağrılı ve acılı bir işlem değildir.
Sadece genital bölge girişinde ilişkiye mani olabilecek anatomikbir bozukluk olup olmadığı gözlemlenir.Genital bölgenin anatomisi hastaya anlatılmadır.kızlık zarında yırtılma!patlama ! Olmayacağı,önhazırlıkla birlikte kızlık zarının kolayca esneyeceğiöğretilmelidir.vajinanın akordiyon gibi bir yapıda olduğu ve islanmayla birlikte kolayca esneyipgenişleyerek penisin girmesi için çok rahat bir ortam oluştuğu vurgulanmalıdır.
Muayenenin normal saptanması sonrasında cinsel terapiye geçilir.

Vajinismusta problem vajina girişindeki aşk kaslarının istemsiz olarak kasılmasıdır.bu kasların varlığı hastaya anlatılmalı ve bu kasları kontrol etmeye yönelik odaklanmalıdır.kişi kol ve bacak kaslarını nasıl kendisi kontrol ediyorsa ,kasma ve gevşeme eksersizleri ile vajina girişindeki kasları da kendi kontrolünde kasıp gevşetebilir.Bu çok basit bir yöntemdir ve çok kısa bir zamanda öğrenilebilir.
Ağrı yerine ilişki sırasında duyulacak hazza odaklanmalıdır.hedef ağrı korkusunun yerine haz duyusunun getirilmesi olmalıdır.
Birtakım aşk oyunları ile kadın, ruhu ve vücudu ile cinsel birleşmeye hazırlanmalıdır.
Parmak exersizleri ile ev ödevleri sonrasında da cinsel birleşme kolaylıkla gerçekleşmektedir.
Amaç sadece penis-vajina girişinin sağlanması değil,tatminkar bir cinsel hayata ulaşmak olmalıdır.
Bu adımların sorunsuz tamamlanmasını takiben sağlıklı ve mutlu cinsel yaşam gelir.
Vajinismus tedavisi deneyimli bir terapist ile kısa sürede % 100 gerçekleşir.